
Krevetės su citrininiu česnakiniu sviestu
Greitas ir elegantiškas patiekalas vos per 15 minučių. Tinka vakarienei dviems ar šventiniam stalui.
Ingredients
- 300 g Šviežių krevečių (be kiautų)
- 2 valg. š. Sviesto
- 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
- 3 vnt Česnako skiltelės (smulkintos)
- 1 Citrinos sultys ir žievelė
- Druska, šviežiai malti pipirai pagal skonį, svarbu nepersūdyti
- Šviežios petražolės pabarstymui
- (nebūtina) žiupsnelis čilės dribsnių
Instructions
- Keptuvėje įkaitink sviestą ir alyvuogių aliejų.
- Suberk smulkintą česnaką, apkepk ~30 sek.
- Sudėk krevetes ir kepk 2–3 min., kol taps rausvos.
- Įpilk citrinos sulčių, įmaišyk žievelę, pagardink druska, pipirais, prireikus –įberk čilės dribsnius.
- Pabarstyk petražolėmis it patiek. Skanaus!
Notes
Patiekimo idėjos:
- Su šviežia duona, kad sugertų padažą.
- Su makaronais arba ryžiais.
- Kaip lengvą vakarienę – ant salotų lapų.