Go Back

Krevetės su citrininiu česnakiniu sviestu

Print Recipe
Greitas ir elegantiškas patiekalas vos per 15 minučių. Tinka vakarienei dviems ar šventiniam stalui.
Course Appetizer, Main Course
Keyword česnakas, krevetes
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Servings 2 porcijos

Ingredients

  • 300 g Šviežių krevečių (be kiautų)
  • 2 valg. š. Sviesto
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 3 vnt Česnako skiltelės (smulkintos)
  • 1 Citrinos sultys ir žievelė
  • Druska, šviežiai malti pipirai pagal skonį, svarbu nepersūdyti
  • Šviežios petražolės pabarstymui
  • (nebūtina) žiupsnelis čilės dribsnių

Instructions

  • Keptuvėje įkaitink sviestą ir alyvuogių aliejų.
  • Suberk smulkintą česnaką, apkepk ~30 sek.
  • Sudėk krevetes ir kepk 2–3 min., kol taps rausvos.
  • Įpilk citrinos sulčių, įmaišyk žievelę, pagardink druska, pipirais, prireikus –įberk čilės dribsnius.
  • Pabarstyk petražolėmis it patiek. Skanaus!

Notes

Patiekimo idėjos:
  • Su šviežia duona, kad sugertų padažą.
  • Su makaronais arba ryžiais.
  • Kaip lengvą vakarienę – ant salotų lapų.