Krevetės su citrininiu česnakiniu sviestu
Print Recipe
Greitas ir elegantiškas patiekalas vos per 15 minučių. Tinka vakarienei dviems ar šventiniam stalui.
Course Appetizer, Main Course
Keyword česnakas, krevetes
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
- 300 g Šviežių krevečių (be kiautų)
- 2 valg. š. Sviesto
- 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
- 3 vnt Česnako skiltelės (smulkintos)
- 1 Citrinos sultys ir žievelė
- Druska, šviežiai malti pipirai pagal skonį, svarbu nepersūdyti
- Šviežios petražolės pabarstymui
- (nebūtina) žiupsnelis čilės dribsnių
Keptuvėje įkaitink sviestą ir alyvuogių aliejų.
Suberk smulkintą česnaką, apkepk ~30 sek.
Sudėk krevetes ir kepk 2–3 min., kol taps rausvos.
Įpilk citrinos sulčių, įmaišyk žievelę, pagardink druska, pipirais, prireikus –įberk čilės dribsnius.
Pabarstyk petražolėmis it patiek. Skanaus!
Patiekimo idėjos:
-
Su šviežia duona, kad sugertų padažą.
-
Su makaronais arba ryžiais.
-
Kaip lengvą vakarienę – ant salotų lapų.